Lökeberg, sillar och äggost

En ganska kall lördag i våras åkte vi till konferenshotellet Lökeberg och åt en fantastiskt god lunchbuffé. Lökeberg ligger cirka 30 minuters bilresa från Göteborg, mellan Kungälv och Marstrand.

 

Väl framme serverades det en stor lunchbuffé bestående av allt man kan tänka sig på en buffé: sillar, lax, ägghalvor, patéer, massa grönt, korvar och grejer, småvarmt och dessutom kalla och varma rätter, ostbricka och dricka! Och till slut … hur många tårtor som helst, pajer och min absoluta favvo: äggost.

Det gäller att äta långsamt så att man pallar med allt det goda. Kalle älskade bananpajen och jag har försökt hitta ett liknande recept. Det funkar men Lökebergs bananpaj hade liksom små kolabitar i pajen som var så goda.

Bananpaj med kolasmak

  • 3-4 bananer
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör, rumstempererat
  • ½ dl ljus sirap

Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ihop socker, mjöl och smör i en bunke tills det är helt blandat. Tillsätt sen sirapen och rör ihop. Skiva ner bananen i en pajform. Bred ut smeten ovanpå bananskivorna. Grädda i ugnen i ca 20 minuter, tills pajen har fått färg. Servera varm tillsammans med lite glass eller grädde! Psst … titta på ett annat gott recept. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *